به بهانه درگذشت "ویکتور کورچنوی" , نماد استقامت در شطرنج؛

تاریخ ثبت مقاله: 1395/03/27

خروس پیر شطرنج آخرین نوا را سر داد

محمد ابراهیم زاده مسئول کمیته پژوهش و استعدادیابی در مقاله ای به بهانه درگذشت ویکتور کورچنکو به بررسی اجمالی زندگی شطرنجی این استاد بزرگ پرآوازه روس پرداخته است.

"ویکتور کورچنوی" استاد بزرگ پرآوازه روسی الاصل ، در 85 سالگی دارفانی را وداع گفت تا یکی دیگر از اسطوره های این ورزش هنری، رخ بر دامن خاک بکشد. این نوشتار به منظور اشاره به برخی از حواشی زندگی این بزرگ مرد دنیای شطرنج به رشته تحریر در آمده است. از آقایان مرتضی شهلایی و رامان رامتین به جهت همکاری در تهیه این مقاله کمال تشکر را دارم.

 
"ویکتور(لفوفیچ )کورچنوی" متولد 23 مارس 1931که در ادبیات بین المللی شطرنج ، به خروس پیر شطرنج مشهور است یکی از طولانی ترین دوران قهرمانی در شطرنج (حتی در مقام قیاس با سایر رشته های ورزشی) را داشته و از این حیث شاید تنها تعداد معدودی از بازیکنان جهان همچون "واسیلی اسمیسلوف" (2010-1921) _هفتمین قهرمان جهان_ با او قابل مقایسه باشند.
 
 
تصویر1- کورچنوی در  سال 2009
مرد همیشه نایب قهرمان. یکی دیگر از القاب او بود، چرا که سه بار این فرصت را یافت تا برای کسب عنوان قهرمانی جهان پیکار نماید. اما از بداقبالی "کورچنوی"، رقیب او در هر سه مسابقه کسی جز "آناتولی کارپف" (-1951) ( یکی دیگر از اعجوبه های تاریخ شطرنج) نبود ،که در نهایت "کورچنوی" هر سه مبارزه را به او واگذار نمود.
"آناتولی کارپف" ، که بدنبال خودداری "بابی فیشر" آمریکایی از دفاع از عنوان قهرمانی خویش در سال 1975 ، بدون انجام رویارویی به این عنوان دست یافته بود می بایست به گونه ای شایستگی هایش را برای عنوان خود ثابت می نمود .
"کارپف" پس از این مسابقه در بیشتر تورنمنت های معتبر بین المللی شرکت کرد و فتوحاتی شگرفی داشت. در واقع در بین سال های 1985-1975 که کارپف در اوج قدرت شطرنجی خود قرار داشت ، "کورچنوی" پا به سن گذاشته، نیز در همین دوران ،سودای قهرمانی جهان را در سر می پروراند .
پیکارهای "ویکتور کورچنوی" با "کارپف" ، دقیقا در این سالها انجام شد و این هم یکی دیگر از بدشانسی های "کورچنوی" بود.
اکثر قریب باتفاق کارشناسان، "کورچنوی" را قوی ترین شطرنجبازی می دانند که به عنوان قهرمانی شطرنج دست نیافت. اگر چه پیش از او، "پاول کرس" (1975-1916) ، بازیکن نامدار استونیایی با 4 بار نایب قهرمانی جهان ، چنین وضعیتی را تجربه کرده بود.
 
تصویر 2- پاول کرس
در سال 1976 ، اختلافاتش با هیات حاکمه شوروی سابق ، به اوج رسید و تصمیم به مهاجرت به کشور سوئیس گرفت و بعدها تابعیت خود را نیز به این کشور تغییر داد.
پیش از این "کورچنوی" در سالهای ۱۹۶۰،۱۹۶۲-۶۳، ۱۹۶۴-۶۵ و ۱۹۷۰ ، جمعا چهار بار عنوان قهرمانی شوروی را به دست آورد.
وی همچنین پنج بار عنوان قهرمانی اروپا، دو عنوان قهرمانی مسابقات اینترزونال و دو عنوان قهرمانی کاندیدای قهرمانی جهان در سالهای ۱۹۷۷ و ۱۹۸۰ را در کارنامه دارد که همین عناوین برای اثبات توانمندی های هر شطرنجبازی کافیست.
رویارویی های وی با "کارپف" .برای کسب عنوان قهرمانی جهان ، یکی از جذاب ترین مسابقات تاریخ شطرنج بشمار می آید و پس از مبارزه "فیشر" و "اسپاسکی" در سال 1972 ، یکبار دیگر تاثیر سیاست بر مسابقات قهرمانی شطرنج جهان به واقع مشاهده شد. "کورچنوی" یاغی و پناهنده به غرب ، تحت هیچ شرایطی نمی بایست قهرمان جهان می شد و این هدف بزرگ ، با کنترل، نظارت شدید و برنامه ریزی دقیق رژیم شوروی و KGB دنبال شد.
"کورچنوی" اولین بار سال ۱۹۷۴ در فینال مسابقات کاندیدای قهرمانی جهان با  "کارپف" مبارزه کرد که این مسابقه به عنوان فینال قهرمانی جهان پس از کناره گیری " بابی فیشر" در دفاع از عنوانش تلقی می شد. او این رویارویی را با نتیجه ی 2 برد، سه باخت و 19 مساوی واگذار کرد.
 
تصویر3- کورچنوی کارپف 1974
کورچنوی دو بار دیگر هم در فینال قهرمانی جهان در برابر "کارپف" دست به مهره شد.
رویارویی آنها در باگیو (فیلیپین - 1978) ، با هیجان و تنش فوق العاده ای همراه بود  و یکبار دیگر خاطره حواشی و تبلیغات گسترده پیرامون رویارویی قهرمانی جهان بین "فیشر" و "اسپاسکی" را زنده کرد.
دو بازیکن در پایان بازی سی و یکم با نتیجه پنج برد و پنج باخت و 21 تساوی ، رقابتی فشرده داشتند و این "کارپف" بود که در بازی سی و دوم نتیجه رویارویی را  به سود خود رقم زد و عنوانش را حفظ نمود.
تصویر4- کورچنوی کارپف 1978
"کورچنوی" خستگی ناپذیر یکبار دیگر تلاش و استقامت بی نظیرش را به رخ حریفان کشید و با پیروزی در مسابقات نامزدی قهرمانی جهان ، این بار در مرانو(ایتالیا-1981) ، به مصاف "کارپف" رفت. اما این رویارویی برعکس مسابقات 1978 سرنوشتی متفاوت پیدا کرد. همسر و پسر او هنوز در شوروی بودند و اجازه خروج از شوروی و در نتیجه ملحق شدن به "کورچنوی" به آنها داده نمی شد.حتی پسرش را بدلیل خودداری از خدمت سربازی ، دوسال نیم به اردوگاه کار اجباری بردند.
در چنین شرایطی او عملکرد خوبی در این رویارویی نداشت . "کارپف" تقریبا به راحتی و با 6 برد، دو باخت و ده تساوی، عنوان قهرمانیش را حفظ نمود.
 
 
تصویر5- کورچنوی کارپف 1981
 "ویکتور کورچنوی" نیرومند و با انگیزه بود اما بدلیل درگیری های متعدد ، هیچگاه مجال کافی برای بهره بردای از نبوغش را پیدا نکرد، اگر چه او خود را یک نابغه نمی دانست و می گفت:
" هرگز یک کودک نابغه نبودم و بچه های دیگری که به مراتب بهتر از من بازی می کردند، وجود داشتند. اما من با اتکا به آنالیز دائم از همه پیشی گرفتم. "
"کورچنوی" متعلق به نسل شطرنجبازانی است که خیلی دیر به اوج قدرتش رسید. در رویارویی دوم ، (باگیو 1978) ، او چهل و هفت ساله بود و در مرانو ، 1981 ، پنجاه را پشت سر گذاشته بود که با استانداردهای معمول ، برای بازی در سطح اول شطرنج جهان بسیار زیاد است.
البته دوران فعالیت حرفه ای وی در حدفاصل سال های 1950 الی 1975 مصادف شده بود با دوران اوج انبوهی از بازیکنان بزرگ تاریخ شطرنج از جمله "میخائیل تال" ، "بوریس اسپاسکی" ، "تیگران پطروسیان" و "میخائیل باتوینیک" و .. که همگی اهل شوروی بودند.
با این حال او پیوسته حریفی سخت برای هر بازیکنی بود و عملکردی جالب توجه در مصاف با قهرمانان جهان از خود بجا گذاشته است (اطلاعات ذیل مربوط به بازی های فکری می باشد):
-         حاصل تقابل "کورچنوی" با "میخائیل باتوینیک"(ششمین قهرمان جهان) یک پیروزی و دو تساوی بوده است.
-         شاید بتوان "کورچنوی" را گربه سیاه "میخائیل تال" به حساب آورد. سبک محکم و پوزیسیونی "کورچنوی" ، مجالی برای جادوگری های "تال" نمی داد و به همین دلیل در مقابل 6 باخت به "تال" ، دوازده بار موفق به کسب پیروزی در برابر او شد! 27 بار نیز بازیهای این دو با نتیجه تساوی به پایان رسید.
 
 

 

 

تصویر6 کورچنوی - تال

 

 
-         در برابر "واسیلی اسمیسلوف" سه بار برنده شد اما 5 بازی را واگذار نمود و 13 بار هم بازی این دو استادبزرگ با نتیجه تساوی خاتمه یافت.
-         نتیجه دیدارهای کورچنوی-اسپاسکی ۲۱-۱۶ همراه با ۳۴ تساوی است.
 
 
 
 

 

تصویر 7- کورچنوی - اسپاسکی

 

-         "کورچنوی" موفق به کسب12 پیروزی در برابر استاد مسلم دفاع، "تیگران پطروسیان" شد و ده بار نیز شکست را پذیرا شد. همچنین 49 پیکار آن ها به تساوی کشیده شد.
-         8 بار در برابر "بابی فیشر" قرار گرفت که حاصل آن دو پیروزی ، دو شکست و چهار تساوی برای او بود.
 
 
 

 

تصویر 8- کورچنوی - فیشر

 

-         او بیشترین بازی را با رقیب دیرینه اش "کارپف" به ثبت رسانده است. چهارده بار او را شکشت داد ، 31 بار نتیجه بازی را واگذار نمود و 63 بار به تساوی دست یافت.
در ذیل وضعیت بازی او با کارپف در جریان رویارویی قهرمانی جهان (فیلیپین ،1978)  در بازی بیست و نهم را مشاهده می کنید:
  

 

 

 

نمودار1 - کورچنوی-کارپف،باگیو-1978

 

 
این آخر بازی رخ را کورچنوی به زیبایی برد.
-         "کورچنوی" روابط دوستانه ای با "گری کاسپاروف"_سیزدهمین قهرمان_ جهان داشت  اما نتوانست نتایج خوبی در برابر او بدست آورد. تنها یک بار آن هم در مسابقات کاندیداتوری 1983 موفق به شکست دادن او شد ، 16 بار در مقابل او بازنده شد  و در 23 دیدار هم به تساوی دست پیدا کرد.
وضعیت بازی "کورچنوی" در برابر "کاسپاروف" که "کورچنوی" به لطف قدرت آخر بازی مثال زدنیش ، آن را به برد رساند.
 
 
 
 

 

نمودار 2- کاسپاروف- کورچنوی،مسابقه کاندیداها، 1983

 

 
-         "کورچنوی" در بازی های فکری هیچگاه موفق به شکست داده"ولادیمیر کرامنیک" نشد. 6 باخت و 6 تساوی عملکرد او در برابر "کرامنیک" است.
-         "ویسواناتان آناند" قهرمان محبوب هندی 8 بار موفق به شکست کورچنوی شد و 3 بازی هم به تساوی ختم شد.
-         "کورچنوی" پا به سن گذاشته موفق شد در تنها دیدارش با "مگنوس کارلسن" ، قهرمان فعلی جهان و دارنده رکورد بیشترین درجه بین المللی ، اورا شکست دهد! البته این بازی در سال 2004 انجام شد، زمانی که "کورچنوی" 73 ساله بود و "کارلسن" ، نوجوانی جویای نام  و 14 ساله بوده است.
 
 

 

تصویر 9- کورچنوی -کارلسن

 

او در آن بازی , داری درجه بین المللی 2601 و حریف نوجوانش 2581 بود. وضعیت بازی را ببینید. یک بار دیگر آخر بازی رخ در صحنه نمایان شده است.
"کورچنوی" تکنیک بردن این وضعیت ها را می دانست :
 
 
 

 

نمودار3- کورچنوی-کارلسن2004

 

"ویکتور کورچنوی" که به عنوان نماد مقاومت در صفحه شطرنج شناخته می شود درسال 1385 به همراه همسرش "پترا "سفری به ایران داشت و تجاربش را در اختیار علاقمندان گذاشت.
پترا همسر وفادار او که پیوسته همراه "کورچنوی" بود، خاطرات تلخ  وقایع سالهای دهه 80 را در خاطر دارد که روزی می بایست نگاشته شود.
 
 
 

 

تصویر 10- کورچنوی و همسرش پترا

 

دیدار با مردی سرسخت و مبارزه جو که  به عنوان تاریخ زنده شطرنج ، حرف های زیادی برای گفتن دارد برای هر بیننده ای جذاب است. بخشی از خاطرات حضور وی در ایران که در خاطرم مانده است را نقل می کنم :
-         از "فیشر" به نیکی یاد می کرد و تعریف می کرد که در دورانی که "فیشر" از انظار غایب بوده، ملاقاتی در آمریکا با هم داشته اند و "فیشر" در آن ملاقات کوتاه ، کتابی در باره مضرات سیگار به او هدیه داده است(کورچنوی در آن زمان سیگار می کشید).
روز بعد که وی در یک سخنرانی از ملاقات پنهانیش با "فیشر" خبر داد جنجالی به پا شد. "فیشر" اور را متهم کرد که عمدا محل اختفای او را فاش ساخته اما "کورچنوی" گفت که تعمدی در این زمینه نداشته است.
-          با یادآوری روزهای تلخ رویارویی هایش با "کارپف" (اگر چه زمان زیادی از آن ایام گذشته و حکومت شوروی سابق نیز فروپاشیده) تاملی در کلامش مشاهده می شد. ممانعت روسها از خروج زن و فرزند کورچنوی از شوروی ، حمایت های علنی از "کارپف" و حواشی ایجاد شده در سالن مسابقه برای "کورچنوی" و باخت میلی متری او در باگیو (1978)  ، تلخ ترین خاطرات او در دوران ورزشی اش بوده اند.
-         کورچنوی ، کار و تلاش انفرادی و بررسی و تفسير بازی ها بدون استفاده از کتاب و نرم افزارهای کامپیوتری و همچنین تسلط به یک زبان خارجی برای خواندن متون شطرنجی را لازمه پیشرفت بازیکنان می دانست.
-         با مرگ "کورچنوی" ، بسیاری از زوایای پنهان زندگی و حواشی مربوط به خروج وی از کشور ، فشارها و محدودیت های اعمال شده بر او و برنامه های KGB  برای تحت فشار قرار دادن مرد یاغی هنوز پوشیده مانده است. خود "کارپف" تمایلی برای اشاره به مجموعه عواملی که خارج از 64 خانه صفحه شطرنج به وی در حفظ عنوان قهرمانی جهان در مقابل "کورچنوی" کردند، نشان نداده است. شاید با گذر زمان اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آید .
-         عبارت تامل برانگیز "زندگی من برای شطرنج"، عشق و تعهد مثال زدنی مرد خستگی ناپذیر دنیای شطرنج را به این بازی به زیبایی به تصویر می کشد. او یک عاشق واقعی شطرنج بود و بی تردید اگر شرایط اندکی با او یار بود کسب عنوان قهرمانی جهان برای او غیر محتمل نبود. روحش شاد و یادش گرامی.
محمد ابراهیم زاده
خرداد 1395
 

نظرات

نام

ایمیل   (نمایش داده نخواهد شد)
نظر

حامیان


قهرمانان
  • قهرمانان جهانی - اسیائی و کشوری
    قهرمانان جهانی - اسیائی و کشوری

  • استاد بزرگ شاهین لرپری زنگنه
    استاد بزرگ شاهین لرپری زنگنه
    قهرمان لیگ برتر باشگاهای کشوربه همراه تیم سایپا وکسب مقام اول (میز3) در سال 1398
    کسب عنوان برترین بازیکن جوان آسیا از سوی فدراسیون شطرنج آسیا (2016)
    شرکت در مرحله نیمه نهایی مسابقات قهرمانی کشور وراه یابی به فینال مسابقات در سال 1396
    نایب قهرمانی لیگ برتر باشگاهای کشوربه همراه تیم ذوب آهن وکسب مقام اول (میز1) در سال 1395
    کسب اخرین نورم استاد بزرگی در مسابقات المپیادجهانی به همراه تیم ملی بزرگسالان
    کسب مقام سوم قهرمانی جهان در رده سنی زیر 18 سال -2016
    کسب مدال طلای تیمی قهرمانی جهان در المپیاد زیر 16 سال 2015 - مغولستان
    کسب عنوان قهرمانی اسیا در رده سنی زیر 16 سال - 2015(کره جنوبی)
    کسب مقام دوم مشترک اوپن گرجستان 2015
    کسب اولین نورم استادبزرگی در تیرماه 94 (بلغارستان)
    کسب عنوان استادی بین المللی در فروردین 94(تایلند)
    کسب عنوان سومی تیمی مسابقات المپیاد جهانی 2014 مجارستان
    قهرمان اسیا در رده سنی زیر 16 سال -2014- هند
    کسب مدال تیمی مسابقا بین المللی قونیه ترکیه 2014
    کسب مدال برنز تیمی مسابقا بین المللی قونیه ترکیه 2013
    مقام دومی قهرمانی اسیا - رده سنی زیر 14 سال - ایران 2013
    مقام دوم تيمي و كسب مدال نقره ميز 5 در المپياد جهاني زير 16 سال (تركيه - 2012)
    مقام اول تیمی مسابقات قونیه - ترکیه 2012
    قهرمان اسیا در رده سنی زیر 14 سال سريلانكا و کسب مدال تیمی زیر 14 سال
    کسب مدال نقره تیمی سریع زیر 14 سال سریلانکا 2012
    مقام چهارم (مشترک با سوم ) جهان زیر 12 سال برزیل 2011
    قهرمان اسيا زير 12 سال فیلیپین 2011
    مقام ششم جهان زیر 12 سال 2010 یونان
    مقام هفتم جهان زیر 10 سال ترکیه 2009
    قهرمان اسيا زیر 10 سال 2009 هند و همچنین طلای تیمی زیر 10 سال
    مقام اول كشور در رده سني زير 12 سال
    مقام چهارم مسابقات زیر 14 سال قهرمانی جهان 2011
    قهرمان کشوردر سال 90-1389
    کسب مدال طلای asean ویتنام 2009 و اخذ عنوان استادی فیده
    کسب مدال تیمی زیر 10 سال - ویتنام 2008

  • استاد بین المللی  نیما جوانبخت
    استاد بین المللی نیما جوانبخت
    کسب مقام سوم اسیا در رده سنی زیر 20 سال - 2015 قرقیزستان
    کسب مقام قهرمانی کشور در رده سنی زیر 20 سال - 1394
    کسب مقام دومی مسابقات سریع و چهارمی متعارف قهرمانی اسیا - رده سنی زیر 18 سال -ایران 2013
    كسب مقام دوم تيمي در مسابقات المپياد جهاني زير 16 سال (استانبول 2012)
    مقام چهارم زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام اول اسيا در مسابقات سريع و بليتس زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام دوم تيمي زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام ششم مسابقات قهرمانی جهان در رده سنی زیر 16 سال 2011
    قهرمان جشنواره سراسری کشور در سال 90
    مدال نقره زیر 16 سال اسیا فیلیپین 2011
    نفر سوم مسابقات قهرمانی کشور در رده سنی زیر 16 سال
    مدال برنز تیمی المپیاد جهانی2011 - مدال طلای انفرادی المپیاد جهانی 2011
    مدال طلای تیمی مسابقات ازاد ترکیه 2011

  • استاد فیده انوشا مهدیان
    استاد فیده انوشا مهدیان
    نائب قهرمان مسابقات برق آسا زون غرب آسیا رده زیر 20 سال 2022 - قرقیزستان
    مقام سوم مسابقات المپیاد جهانی گروه B سال 2022 - هند
    نایب قهرمان مسابقات قهرمانی بانوان کشور سال 1400 و عضویت در تیم ملی بزرگسالان کشور - کرمانشاه
    مقام سوم مسابقات جوانان آسیا رده زیر 20 سال 2021 - کسب دومین نورم استادی بین المللی - سریلانکا
    قهرمان تیمی(تیم سایپا تهران)مسابقات لیگ برتر کشور 1398 - تهران
    مقام سوم مسابقات نوجوانان جهان رده زیر 16 سال 2019 - هند
    نایب قهرمان مسابقات قهرمانی بانوان کشور سال 1398 و عضویت در تیم ملی بزرگسالان کشور - رشت
    مقام سوم مسابقات زون 3/1 بانوان آسیا سال 2019 - کسب اولین نورم استادی بین المللی - اردن
    نائب قهرمان تیمی(تیم ذوب آهن اصفهان) لیگ برتر کشور 1397 - تهران
    قهرمان مسابقات قهرمانی بانوان کشور سال 1397 و عضویت در تیم ملی بزرگسالان کشور - گرگان
    نایب قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 16 سال 1397 - قزوین
    نایب قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 20 سال 1397 - زنجان
    مقام سوم تیمی مسابقات المپیاد جهانی شطرنج رده زیر 16 سال 2018 - هند
    قهرمان میز بانوان(تیم ذوب آهن اصفهان)مسابقات لیگ برتر کشور 1396 - رشت
    نائب قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 20 سال 1396 - گرگان
    قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 16 سال 1396 - ساری
    نائب قهرمان مسابقات قهرمانی سریع آسیا رده زیر 20 سال 1396 - شیراز
    نائب قهرمان تیمی(تیم ذوب آهن اصفهان)مسابقات لیگ برتر کشور 1395 - تهران
    نایب قهرمان مراحل اول و دوم مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 14 سال 1395 - سمنان
    نایب قهرمان مرحله اول مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 20 سال 1395 - یزد
    مقام سوم مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 14 سال 1394 - قزوین
    قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 20 سال 1394 - ماهشهر
    قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 12 سال 1393 - ساری
    مقام سوم مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 12 سال 1392 - قزوین

  • هستی خسروی
    هستی خسروی
    مقام دوم رده سنی زیر 10 سال1396
    کسب عنوان سومی قهرمانی جهان در رده سنی زیر 8 سال -216
    قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال دختران - 1394
    نایب قهرمان رده سنی زیر 6 سال جشنواره کشور - 1392

  • محمد صادق نادری
    محمد صادق نادری
    قهرمان مسابقات اماتوزی اسیا- اصفهان 2016
    نایب قهرمان رده سنی زیر 14 سال پسران - 1394

  • محسن ترکان
    محسن ترکان
    نایب قهرمان مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • امیرحسین بادکوبی
    امیرحسین بادکوبی
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 14 سال کشور در سال 1391
    كسب مقام اول اوپن زنده ياد دكتر نوابي (كرمان -1391)
    نایب قهرمان مسابقات زیر 20 سال کشور در سال 1391
    مقام سوم در رده سنی زیر 12 سال در سال 90-1389

  • علیرضا آقائی
    علیرضا آقائی
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 18 سال کشور در سال 1391
    مقام دوم تيمي زير 16 سال اسيا(سريلانكا2012)
    نفر دوم مسابقات قهرمانی کشور در رده سنی زیر 16 سال در سال 90-1389
    تکرار مقام دوم رده سنی زیر 16 سال کشور - سال 91-1390

  • فراز قلعه دار
    فراز قلعه دار
    نايب قهرمان اوپن زنده ياد دكتر نوابي (كرمان - 1391)
    قهرمان کشور در سال 1390 (رده سنی زیر 20سال)

  • استاد فيده پرنيان عباسي
    استاد فيده پرنيان عباسي
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 12 سال کشور در سال 1391
    کسب مقام اول مشترک و عنوان استادي فيده مسابقات اسه ان در مسابقات اسه ان 2012
    مقام دوم قهرمانی کشور در رده زیر 10سال- سال 90-1389

  • رامیلا واگوهیان
    رامیلا واگوهیان
    مقام سوم زیر 18 سال 1396
    کسب مقام سوم بازیهای سریع مدارس اسیا در رده سنی زیر 15 سال دختران - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 20 سال دختران - 1394
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 18 سال - 1393
    مقام سوم قهرمانی کشور - رده سنی زیر 14 سال - 1392
    مقام دوم زیر 8سال کشور در سال 1388

  • اشکان ازلی
    اشکان ازلی
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 16 سال(1392) و راهیابی به مسابقات قهرمانی اسیا(2014)
  • طناز ازلی
    طناز ازلی
    مقام سوم مسابقات قهرمانی بانوان کشور سال 1397 و عضویت در تیم ملی کشور
    نائب قهرمان کشور در رده سنی زیر 18 سال 1397
    مقام دوم مسابقات آسیایی رده سنی زیر 16 سال 2017
    مقام سوم سریع قهرمانی آسیا رده سنی زیر 16 سال 2017
    قهرمان کشور دررده سنی زیر16سال دختران 1395
    نایب قهرمان رده سنی زیر 15 سال دختران مدارس اسیا و کسب عنوان wcm - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 14 سال - 1393

  • فاطمه مشهدی
    فاطمه مشهدی
    مقام اول کشور در رده سنی زیر 12 سال - 1398
    کسب مقام سوم زیر 12 سال کشور درسال 1397
    مقام سوم رده سنی زیر 10 سال 1396
    کسب عنوان دومی مسابقات سریع مدارس اسیا در رده سنی زیر 9 سال دختران - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال دختران - 1394
    قهرمان کشور در جشنواره کشوری رده سنی زیر 6 سال - تهران - 1392

  • کیارش نجفی
    کیارش نجفی
    1390- مقام سوم تیمی دانش اموزان اسیا2011
    قهرمان استات اصفهان در رده سنی زیر 16 سال - 1394

  • خشایار رجبی
    خشایار رجبی
    مقام سوم تیمی دانش اموزان اسیا - 2011
  • امید کریمی
    امید کریمی
    دارنده مدال برنز قهرمانی کشور کم بینایان و نابینایان - 1395 رامسر
  • عسل کاظم زاده
    عسل کاظم زاده
    کسب عنوان بهترین بازیکن ریتینگ دار زیر 1900 بانوان اماتوری اسیا- اصفهان 2016
    قهرمان استان در رده سنی زیر 12 سال - 1393
    راهیابی به فینال قهرمانی کشور بانوان (انتخابی تیم ملی بزرگسالان)1393
    قهرمان استان در رده سني زير 10 سال دختران -1391
    قهرمان استان در رده سنی زیر 20 سال دختران - سال 1390
    مقام هفتم رده سنی زیر 10 سال کشور - سال 91-1390
    مقام چهارم مسابقات قهرمانی کشور رده سنی زیر 8 سال 90-1389

  • ایدا عباسی
    ایدا عباسی
    نفر چهارم کشور در رده سنی زیر 10 سال 91-1390 و قهرمان استان در رده سنی زیر 10 سال دختران
    نفر چهارم کشور در رده سنی زیر 10 سال 91-1390
    قهرمان استان در رده سنی زیر 10 سال دختران

  • مسعود ایرانپور
    مسعود ایرانپور
    بهترین بازیکن با ریتینگ زیر 1800 مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • علی کدخدائی
    علی کدخدائی
    بهترین بازیکن با ریتینگ زیر 2000 مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • محمد جواد نادری
    محمد جواد نادری
    بهترین بازیکن بدون ریتینگ مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • نگین ماجد
    نگین ماجد
    کسب عنوان بهترین بازیکن با ریتینگ زیر 1700 مسابقات اماتوری بانوان اسیا-اصفهان 2016
  • آرش جعفری قورتانی
    آرش جعفری قورتانی
    قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال - 1398
    قهرمان زیر 6 سال پسران در سال 1395

  • آرین اعتمادی
    آرین اعتمادی
    مدال برنز زیر 14 سال کشور - 1398
    قهرمان زیر 10 سال پسران استان در سال 1395

  • مائده یوسفیان
    مائده یوسفیان
    مدال برنز زیر 10 سال کشور - 1398
  • شایان ایمن
    شایان ایمن
    قهرمان استان زیر 10 سال 1396
    نایب قهرمان استان زیر 12 سال 1397
    قهرمان استان زیر 12 سال 1398
    نایب قهرمان کشور زیر 14 سال 1399
    نایب قهرمان اسیا زیر14 سال 2021