بنت لارسن بازیکن بزرگ همه ادوار

تاریخ ثبت مقاله: 1390/01/26

بنت لارسن بازیکن بزرگ همه ادوار در چهارم مارچ ۱۹۳۵متولد شد. او بزرگترین بازیکن شطرنج دانمارک و قویترین بازیکن اسکاندیناوی تا قبل از ظهور مگنوس کارلسن نروژی است.

وی به عنوان یکی از 10 اساتید بزرگ زمان خود بازیکنان قدرتمندی را مغلوب کرده است و یکی از بازیکنانی بود که اساتید روس از او ترس و واهمه داشتند. امروز بنت لارسن ۷۵ ساله شد و در این مقاله برای شما عکسهای تاریخی و معاصر او را نمایش می دهیم :

 

 


 

 

 


بنت لارسن در خانه اش در مارتینز بوینوس ایرس (ژانویه ۲۰۱۰)


لارسن در مقابل هدیه سالروز تولدش از فدراسیون شطرنج دانمارک ... یک کامپیوتر !


لارسن در حال تحلیل یک بازی


تحلیل یکی از بردهایش در مقابل "الکسی سوئتین" در حضور استاد بزرگ پیتر نیلسن
نیلسن دوست وفادار لارسن در حال حاضر قهرمان بلامنازع شطرنج دانمارک است!

 

 سوابق شطرنجی

یورگن بنت لارسن در چهارم مارچ ۱۹۳۵ در منطقه تیستد دانمارک متولد شد. او بزرگترین بازیکن محصول کشور دانمارک است. وی به مدت 15 سال در بین ده بازیکن برتر جهان حضور داشته است. شروع آرامی در شطرنج داشت اما در سال ۱۹۵۴ و آن هم در سن 19 سالگی به عنوان قهرمانی دانمارک دست یافت. در مدت ده سال آینده نیز در هر زمانی که در این مسابقات شرکت کرد مقام قهرمانی اش را تکرار نمود. در سال ۱۹۵۴ به درجه استادی بین المللی دست یافت. با تیم ملی کشورش در المپیادهای شطرنج شرکت کرد و در سال ۱۹۵۶ به مدال طلا [با نتیجه ۱۱ برد ۶ تساوی و ۱ باخت] بر روی میز یک دست یافت که رهاورد آن درجه استاد بزرگی برایش بود و به عنوان تهدید کننده ساختار شطرنج روسیه و چالشی جدی بر تسلط بازیکنان روس بر شطرنج معرفی شد.

او در سال ۱۹۶۷ اولین اسکار تاریخ شطرنج را دریافت کرد.

 


لارسن سه مسابقه کاندیدای قهرمانی جهان را فتح کرد٬ اولین آن سال ۱۹۶۴ بود که با دو بازیکن دیگر که یکی از آن ها قهرمان آینده شطرنج بود در مکان اول ایستاد. سال ۱۹۶۷ در سوسه و ۱۹۷۶ در بیل دو مسابقه دیگر کاندیدای قهرمانی جهان را فتح کرد. لارسن و میخائیل تال دو بازیکنی در تاریخ هستند که چنین رکوردی دارند٬ در سال ۱۹۶۵ در مرحله نیمه نهایی به میخائیل تال باخت و در سال ۱۹۶۸ در نیمه نهایی توسط بوریس اسپاسکی که بعدها قهرمان جهان شد از دور رقابت های نامزدی قهرمانی جهان کنار رفت. در سال ۱۹۷۱ در نیمه نهایی به طرز غریبی با نتیجه ۶ بر ۰ به بابی فیشر که سال بعد قهرمان جهان شد باخت. در سال ۱۹۸۸ به برنامه رایانه ای اندیشه ژرف باخت٬ و یکی از بازیکنانی که در یک تورنمنت توسط رایانه مغلوب شده است لقب گرفت و به بالاترین درجه بین المللی فدراسیون جهانی شطرنج با درجه ۲۵۶۰ دست یافت.

لارسن یکی از بازیکنان غیر قابل قیاس و جنگنده بوده است. او همچنین به استفاده از گشایشهای نامتعارف مشهور بود. او یکی از معدود استاد بزرگانی بود که از گشایش بر(f4) د به صورت مداوم استفاده می کرد٬ گشایش b3 نیز به افتخار او گشایش لارسن نامیده می شود. به خاطرش یک بازی تجلیلی سریع بین هموطنش پیتر هاین لارسن و پیتر سویدلر برگزار خواهد شد که نیمی از بازیها با حرکت گشایشی b3 اغاز می شود. در بازی معروف جهان در برابر شوروی در سال ۱۹۷۱ در میز اول برای تیم جهان و بالاتر از فیشر بازی کرد که طی آن ۲.۵ امتیاز از ۴ بازی در برابر بوریس اسپاسکی و لئونید اشتاین ثبت کرد.

 


هم اکنون لارسن به همراه همسر آرژانتینی اش در بوینوس آیرس زندگی می کند و گهگداری در برخی تورنمنت ها شرکت می کند. سال ۱۹۹۹ به رتبه هفت {از ده} در قهرمانی دانمارک دست یافت و در سال ۲۰۰۲ مقام چهارم را در مسابقات یادبود نایدروف در آرژانتین کسب کرد .درجه بین المللی او هم اکنون ۲۴۱۵ می باشد.


بنت و لورا لارسن در ژانویه 2010

برای جشن تولد بنت لارسن فدراسیون شطرنج دانمارک شماره اختصاصی نشریه اسکاکبلادت را به این استاد اختصاص دادند. شما می توانید این نشریه را به صورت فایلPDF  دریافت کنید. اما باید بدانید که این نشریه به زبان دانمارکی منتشر شده است! (دریافت اسکاکبلادت)

در روز چهارم مارچ در شهرهای کپنهاک٬ ارهاس و کوگ مراسمی جداگانه برای سالروز جشن ۷۵ سالگی بنت لارسن برگزار شد. روز شنبه یک مسابقه بزرگ سریع در مرکز کپنهاگ برگزار شد که در بین شرکت کنندگان چهره هایی همانند استاد بزرگ لارس بو هانسن (قهرمان 1993 و 1997 دانمارک)٬ استاد بزرگ پیتر هکتور و سون برگ هانسن (قهرمان سالهای 2002، 2005، 2006 و 2007 دانمارک) دیده می شدند. تمامی بازیهای دور اول با حرکت b3 آغاز شد !!

در ارتباط با قدرتمندترین تورنمنت دانمارک یعنی جام پولیتیکن استاد بزرگ روسیه پیتر اسویلدر و استاد بزرگ دانمارکی پیتر هاین نیلسن مسابقه ای مرکب از بلیتس و سریع را در بزرگداشت تولد ۷۵ سالگی لارسن برگزار خواهند کرد. این مسابقه در شهر السینور و در تاریخ ۲ تا ۵ آگوست برگزار خواهد شد.

در فصل تابستان و در شهر کوگ 10 استاد بزرگ در مسابقه ای از ۱۱ تا ۲۲ اکتبر به مناسبت آغاز ۷۵ سالگی بنت لارسن شرکت خواهند کرد .اسامی بازیکنان متعاقباً اعلام خواهد شد.

سال 1949 :  باشگاه شطرنج هولستبرو در راه یک بازی دوستانه با نروژ در شهر سالزبورگ٬قویترین بازیکن باشگاه بازیکن جوانی به نام بنت لارسن است که با کت و شلوار در عکس مشخص است.

یک بازی تمرینی بین بنت لارسن و ینس انوولدسن (قهرمان پنج دوره دانمارک) که به مسابقه شفاف شهرت یافت. زیرا بازیکنان در طول مسابقه به صورت خصوصی یا عمومی با مشاور "بو کریستیانسن" در مورد وضعیت و طرح ها مشورت می کردند !

سال ۱۹۵۴ تورنمنت غربی در ارهاس که اولین مقام قهرمانی دانمارک را برای لارسن به ارمغان آورد٬ در این صحنه لارسن با اگ اینگرسلف در مورد وضعیت پاله نیلسن گفتگو می کند.

عزیمت به المپیاد ۱۹۵۶ بازیکنان عبارتند از :
الکس نیلسن٬ اگل پدرسون٬ ینس انوولدسن٬ بنت لارسن (در حال دست دادن با خواهرش)٬
هارولد انوولدسن٬ کریستیان پاولسن و اگ انگرسلو

المپیاد ۱۹۵۶ بازی بین روسیه و دانمارک که لارسن در میز یک قهرمان وقت جهان میخائیل باتوینیک را به ترس انداخته ... هر چند این بازی با تساوی تمام شد اما لارسن با امتیاز بالا به مقام استاد بزرگی دست یافت.

اساتید جوان در فرودگاه کاستراپ که عازم مسابقات دانشجویان جهان هستند :
میخائیل تال٬ بنت لارسن٬ میروسلاو فیلیپ و بوریس اسپاسکی (سال ۱۹۵۷)

بنت لارسن و بابی فیشر در یک بازی تفریحی به سال ۱۹۶۶ در سانت مونیکا
(در باغ خانم و اقای پیاتیگورسکی حامیان جام پیاتیگورسکی)

 


سال ۱۹۶۶ :
در جام پیاتیگورسکی لارسن هردو بازی خود را در برابر قهرمان وقت جهان تیگران پتروسیان برد




برندگان تورنمنت پالما دمایورکا ۱۹۶۷ به همراه جوایزشان :
واسیلی اسمیسلوف (3)٬ بنت لارسن (1) و میخائیل باتوینیک (2)


1968 : لارسن در سیمولتانه ای با دانش آموزان - در این بازی بیش از صد نفر شرکت داشتند 


سال 1970 در لیدن هلن : لارسن٬ یان هن دونر٬ میخائیل باتوینیک و بوریس اسپاسکی




بلگراد ۱۹۷۰ مسابقه قرن بین شوروی در برابر بقیه جهان :
لارسن در میز یک در برابر قهرمان جهان بوریس اسپاسکی ۱.۵ بر ۱.۵ مساوی کرد
و در دور چهارم در برابر لئونید اشتین برنده شد.



تیلبورگ ۱۹۸۰ :
بنت لارسن و آناتولی کارپوف در حال تحلیل بازی که در آن قهرمان جهان بازنده شده بود!

سال ۱۹۹۳ لارسن در برابر ابر رایانه دیپ بلو ۲.۵ بر۱.۵ پیروز شد.
او در این مصاحبه با هنریک دانیلسن و بو یوهانسن می گوید : ما نمی توانیم در برابر رایانه ها در مسابقات بازی کنیم ما فقط در آزمایشگاهها و یا سیرک قادر به بازی در برابر رایانه ها هستیم. این شاید یکی از آن
دو باشد!

 

مصاحبه با بنت لارسن
ترجمه غلامرضا خواجویی

گزارشی که در زیر ملاحظه می فرمایید در سال 1998
در وبسایت Kasparov.com منتشر شده است :


در آغاز یک سوال نسبتاً مهم را طرح می کنم ایا شما از اینکه قهرمان جهان نشدید تاسف می خورید ؟
- نه٬ نمی دانم چگونه بگویم من نمی خواهم در مورد این موضوع حرفی بزنیم، شما انتظار دارید که من بگویم این غم انگیزترین حادثه زندگی ام بوده است آیا این طور نیست؟ اکنون من درک می کنم که در آن زمان بازیکنانی بهتر از من وجود داشتند.

به هر حال شما جزء پنج بازیکن برتر اواخر دهه ۱۹۶۰ بودید و در هر دوره ای اتفاقی شما را از رسیدن به تاج قهرمانی باز می داشته است.
- نه چیزی وجود نداشت. باید معقول بود من در آن زمان با بازیکنان برجسته ای روبرو بودم.

چه موقع شما دانستید که به قهرمانی جهان دست نخواهید یافت؟
- صراحتاً باید عرض کنم
که تاریخ آن را به یاد نمی آورم . من به آن فکر نمی کردم تا وقتی که فیشر مرا شکست داد. شاید سال ۱۹۷۳ بود هنگامی که از مسابقات کاندیدایی در لنینگراد بازماندم من قبل از آغاز مسابقات عصبی بودم در ابتدا فکر می کردم موفق خواهم شد اما به هر حال تخلیه انرژی شدم. تشنه رقابت بودم و می خواستم بجنگم اما توانایی آن را نداشتم ...

در هر حال شما پس از این مسابقات تورنمنت های قدرتمندی را فتح کردید؟
- بله درست است، من مسابقه کاندیدای بیل را بردم با اینکه از پورتیش در مرحله یک چهارم نهایی شکست خوردم در آن زمان چهل ساله بودم و می دانستم که دیگر چنین فرصتی را به دست نخواهم آورد اما خوب آرزوهام را حفظ کردم، می خواستم بجنگم و پیروز شوم اما ... آیا از احساس باطنی ام پرسیدید !؟

چه عواملی به شما کمک کرد که به هرم بالایی شطرنج نزدیک شوید ؟
- خواستن و توانستن ... هنگامی که به یک موفقیت جدید دست می یابید سعی در بدست آوردن موفقیت های بیشتر و بالاتر در آینده دارید. بالاتر از همه این ها برای رسیدن به خواسته ها باید اعتماد به نفس کافی داشت.


اوه بله بنت لارسن و اعتماد به نفسش دو مقوله تفکیک ناپذیر در مطبوعات اتحاد جماهیر شوروی بوده است!!
- بله فکر می کنم که همیشه مردی رک و راست بوده ام!



بنت لارسن سال ۱۹۹۷ در یک تورنمنت در بوینوس آیرس

آیا پافشاری شما در بازی بر روی میز اول مسابقه قرن ناشی از جاه طلبی شما بود یا اینکه فکر می کردید در آن زمان قویتر از فیشر هستید؟
- در آن زمان من چندین تورنمنت قدرتمند را فتح کرده بودم در حالی که فیشر در خانه اش بود و از حضور در مسابقات سر باز می زد. چرا من باید چنین احترامی را برای او قائل می بودم ... !؟ به طور کلی هنگامی که از تصمیم "ایوه" آگاه شدم بسیار شگفت زده شدم. اما با همه احترامی که به سبک بازی فیشر قائل بودم اخذ چنین تصمیمی را مبادی آداب می دانستم. جاه طلبی!؟ نه این یک خواسته معقول بود.


آیا این اتفاق در رابطه شما و فیشر تاثیر گذاشت؟
- رابطه ما با یکدیگر خوب بود ما به یکدیگر احترام می گذاشتیم. شغل ما یکی بود و در تورنمنت های یکسانی شرکت می کردیم.


آیا رفتار مناسب فیشر بر روی شما یک سال بعد در آن بازی که شما را مغلوب کرد (آنهم با نتیجه 6-0) تاثیر داشت؟
- آن یک بازی غیر قابل تحمل بود. برگزار کنندگان زمان نامناسبی برای برگزاری مسابقه انتخاب کردند. گرمای هوا برایم تحمل ناپذیر بود. اما فیشر تدارک مناسبی برای بازی در آن شرایط خاص دیده بود. من مهره ها را در گرد و غبار می دیدم سطح بازی ام افت کرده بود، مسابقات کابوسی بود که هرگز فراموش نخواهم کرد، تقدیر کوچکترین شانسی به من جهت غلبه بر فیشر نداد.
در ابتدا چندان نا امید نبودم. حوادث دست به دست هم داد به هر حال فراموش آن سخت است، بدبیاری ها از همان ابتدا آغاز شد، من برای چنین مسابقه ای آماده نبودم.


در این بخش در مورد دوران بچگی صحبت کنیم چطور شد که به شطرنج روی آوردید ؟
- شک دارم که آگاهانه می توانیم یک فعالیتی و زمان آن را در دوران بچگی انتخاب کنیم. من کودکی بیمار بودم و برای سرگرمی به شطرنج روی آوردم، در ۶ سالگی بازی را یاد گرفتم و در ۱۲ سالگی از اعضای باشگاه شطرنج محلی شدم. من از پیروزی بر همبازی هایم لذت می بردم.


چگونه مهارتهای خود را افزایش می دادید با توجه به اینکه مربی نداشتید و سطح شطرنج دانمارک خیلی بالا نبود ؟
- من هنگامی که ۲۱ ساله بودم به استاد بزرگی دست یافتم در حالیکه هم اکنون این سن بازنشستگی شطرنجبازان است (می خندد) این اتفاق در المپیاد ۱۹۵۶ مسکو افتاد، دو سال پیشتر به مقام قهرمانی دانمارک رسیده بودم، هیچکس نمی توانست بالاتر از من بایستد، نکته قابل ذکر این است که در سال ۱۹۵۶ با شکست "اولافسون" به استاد بزرگی دست یافتم و به عنوان قدرتمندترین بازیکن اسکاندیناویایی شناخته شدم.


چگونه به چنین موفقیتی دست یافتید ؟
- من بازیکنی خود ساخته بودم . هیچگونه مربی نداشتم و هیچ کتاب آموزش شطرنجی مرا جذب نکرد به جزء کتاب های نیمزوویچ، من با انجام بازی های زیاد پیشرفت کردم.

آیا استعداد و یا پشتکار زیاد به موفقیت شما انجامید ؟
- درست نمی دانم شاید تلفیقی از هر دو باشد.
به نظرم می رسد که سال ۱۹۵۶ نقطه عطف زندگی شطرنجی شما باشد. در آن سال شما با بازیکنان قدرتمندی مصاف داشتید در حالی که به مقام اول بر روی میز یک دست رسیدید، چگونه به چنین موفقیتی دست یافتید؟
من قدرتم را احساس می کردم و دانستم که در سطح استادن بزرگ بازی می کنم، بعضی بازیکنان چنین احساسی ندارند، در آن مسابقات بر گلیگوریچ چیره شدم و در مقابل باتوینیک به تساوی دست یافتم، این نتایج برای یک استاد ناشناخته درخشان بودند و هنگامی که به خانه بازگشتم همانند یک قهرمان از من استقبال شد.


چگونه نامزد مسابقات کاندیدای قهرمانی جهان شدید ؟
- همه چیز از تجربه نشات می گیرد. در بعضی از مواقع شما تواناییها و ناتوانایی هایتان را درک می کنید و همین موجب خیزشی بلند می شود. در حالی که در مسابقات بزرگی شرکت نکرده بودم اما در سبک بازی خود تجربه کسب کرده بودم، در دو تورنمنت مختلف به دو شیوه متفاوت بازی می کردم و همین باعث کسب تجربه می شد و از اشتباهات نمی ترسیدم، در عوض به تصحیح اشتباهاتم می پرداختم و در کنار آن به یک جنگجوی واقعی تبدیل شدم.

شما عنوان کردید نیمزوویچ که یک بازیکن پوزیسیونی است معلم شما بوده است در حالی که سبک بازی شما تند و تیز است، چگونه آن را معنی می کنید ؟
- بله درست است، در بعضی مواقع شما در آغاز بازی باید هم دفاع گامبی شاه و هم سیستم کاتالان بازی کنید و این سبک نیمزوویچ است، بازی شما ممکن است پیچیده یا ساده باشد اما نکته اینجاست که حریف نداند شما چگونه بازی خواهید کرد.



در مسابقه ای در مصاف با والرگا دیگو آرژانتینی

کدام یک از بازیکنان کنونی سبکی شبیه به شما دارند؟
- این سوال سختی است، در حقیقت من بازیهای کنونی را زیاد دنبال نمی کنم، اما بازیکنی هم سبک با خودم ندیده ام .


شاید هیچ یک از بازیکنان هم نسل شما چنین سبکی نداشته اند؟
- شاید پتروسیان٬ ما یک علاقه مشترک داریم و آن کتاب سیستم من اثر نیمزوویچ است. ما همانند دو برادر بودیم ما احساس متفاوتی در مورد یک پوزیسیون داشتیم، از یک طرف پتروسیان بازی های زیادی را به من نباخته و از طرف دیگر بازیهای زیادی را از من نبرده است.

هیچ گاه دوست داشتید که همانند بازیکنی خاص بازی کنید؟
- مطمئناً زمانی که جوان بودم تال الگوی من بود، اما خوشبختانه هیچ گاه سعی نکردم همانند او بازی کنم !! تنها بازی هایش را مشاهده می کردم، او جنگجویی بی باک بود ... هیچ بازیکنی نمی توانست مانورهای نادرست را در برابرش عملی کند، تال به سادگی حریفانش را در هم می کوبید.

آیا هیچ گاه سعی کردید که شطرنجی صحیح بازی کنید و ارزیابی های کاملاً صحیح داشته باشید؟
- نه زیاد!! نکته اینجاست که شطرنج محدود نیست و ارزیابی های صحیح زیادی در آن وجود دارد.


چه موقع خود را به عنوان بازیکنی نخبه قلمداد کردید؟
- سال ۱۹۶۴ هنگامی که در تورنمنت امستردام مقام اول مشترک را با تال، اسپاسکی و اسمیسلوف کسب کردم. در آن موقع فکر می کردم که اگر کمی بهتر بازی کرده بودم به تنهایی مقام اول را تصاحب می کردم. شاید آن تورنمنت ممتازترین مسابقه ام بود و از بازیهای آن لذت فراوان بردم.

چه کسی را قویترین بازیکن تاریخ می دانید؟
- این سوال انتزاعی است. اما به هر حال پاسخی دارم . بدون شک فیلیدور کسی که در اواخر قرن هفدهم طوری بازی می کرد که ما هم اکنون بر آن اصول بازی می کنیم.

و کدامیک از بازیکنان هم نسل خود را بهترین می دانید آیا فیشر؟
- نمی دانم شاید کورچنوی! تداوم بازی او شگفت انگیز است در حالی که همه ما بازنشسته شده ایم اما او هنوز بازی می کند و موفق است

 

بنت٬ آیا ممکن است در مورد زندگیتان در حال حاضر صحبت کنید، چند سالی است که چیزی در مورد شما نشنیده ایم؟
- هم اکنون به ندرت شطرنج بازی می کنم و بیشتر وقتم را در خانه سپری می کنم.


آیا هم اکنون در دانمارک زندگی می کنید؟
- خیر، در آرژانتین زندگی می کنم، همسرم آرژانتینی است و از اوایل دهه ۱۹۷۰ به آرژانتین نقل مکان کرده ایم.من طرز زندگی ام را دوست دارم، زندگی ساکت و بی دغدغه را می پسندم. این سفرم به مسکو همانند اشوب طبیعت برایم بود. من می بایست همه چیز را تغییر دهم و بسیار خوشحالم که جهان شطرنج هنوز مرا فراموش نکرده است.

آیا از این که زندگیتان را وقف شطرنج کرده اید پشیمان هستید؟
- فکر نمی کنم که شکایت از سرنوشت فایده ای داشته باشد، چون نمی توان به گذشته بازگشت به همین دلیل چیزی برای تاسف خوردن وجود ندارد.


آیا تعلقی به جزء شطرنج در زندگی دارید؟
- بله، بعضی مواقع دنیای سیاست را دوست دارم و برایم جذابیت دارد، اما اگر بخواهم یکی را انتخاب کنم شطرنج را ترجیح می دهم.


شما آنقدر در کشور مشهور هستید که شاید می توانستید حتی رئیس جمهور شوید؟
- نظر شما ساده انگارانه است، منتها یک شطرنجباز باید بازی اش را کند و سیاست را با سیاسیون واگذار کند تا با رقبای سیاسی شان بجنگند.


می دانم که شما یک کتاب عالی به نام ۵۰ بازی منتخب را نگاشته اید آیا کتاب دیگری دارید؟
- بله من کتاب های زیادی در طول زندگی ام نوشته ام و هم اکنون قصد دارم در ادامه آن ها کتاب ۱۰۰ بازی منتخب را بنویسم.


بنت٬ در مورد شطرنج معاصر چه نظری دارید آیا بر روی شما تاثیری دارد؟
- از یک طرف بازیکنان مورد علاقه ام این اواخر ظهور کرده اند اما نسبت به سابق آن بلند همتی جدیت لازم را ندارند. از وقتی که کاسپاروف به دنیای شطرنج پای گذاشت گروهی از استاد بزرگان را به دنبالش آورد که به ما نشان دادند که تشنه جنگ و پیروزی هستند، همانند آناند، ایوانچوک و شیروف که همگی بسیار شگفت انگیزند. از طرف دیگر بازی کاسپاروف در مقابل رایانه مرا خشمگین کرد (!!) و برای پیشرفت شطرنج جایز نیست و راهی به ناکجا اباد است. شطرنج قابلیت رمزآلود خود را از دست می دهد و دیگر کسی آن را هنر نمی پندارد. و بسیار حیف است که این وجهه تخریب شود ...

شما فکر می کنید که آیا کسی می تواند کاسپاروف را به زیر بکشد ؟
-  آیا شما کاسپاروف را قهرمان جهان نمی دانید ؟


خوب معلوم است او بهترین بازیکن تاریخ است و تا به حال کسی نتوانسته او را شکست دهد.
- این بدان معنی است که او قهرمان جهان است.


چه کسی قهرمان شطرنج جهان است؟ شاید کارپف؟
- کارپف قهرمان فیده است و به نظرم هم اکنون کسی قهرمان جهان نیست، چون با سیستم حذفی نمی توان قهرمان واقعی جهان را شناخت، صراحتاً عرض کنم که سوال بسیار پیچیده ای است.


ضعف فیده چیست ؟
- مشهود است که فیده دارای ضعف هایی است و آن جایگاه لازم را در قهرمانی جهان ندارد. فکر می کنم که کاسپاروف باید یک معاهده صلح را با فیده امضاء کند و دوست ندارم که هر سال یک ساختار جدید پایه ریزی شود.

به نظر شما قدرتمندترین بازیکن حال حاضر کیست؟
- کاسپاروف قویترین بازیکن است، چند وقت پیش آناند این مقام را در اختیار داشت. بنابراین هیچکس قهرمان واقعی جهان نیست.

آیا احساسی در مورد قهرمان جهان دارید؟
- هم اکنون هیچ احساسی وجود ندارد. هنگامی که قهرمان رسمی جهان وجود ندارد بهترین راه در شناخت قهرمان جهان را با سیستم تنیس باید شناخت، کسی که بهترین درجه بین المللی را داشته باشد.

این روزها جایگاه فیشر را چگونه ارزیابی می کنید، با توجه به بازی دوباره در سال ۱۹۹۲ در مقابل اسپاسکی؟
- اوه بله، آن بزرگترین بازی بود (می خندد). شایدبهتر باشد من هم باید در مقابل کسی بازی مجدد کنم!!

آینده شطرنج را چگونه پیش بینی می کنید؟
- من معتقدم شطرنج آینده درخشانی در پیش دارد. من بازی هایی که انجام می شود را دوست دارم. کاسپاروف بهار امسال بازی های قوی را از خود در ویک آنزی و لینارس نشان داد.

بسیار خوب در مورد اینکه اگر امکان انجام بازی بین بهترین بازیکن نسل شما و نسل معاصر وجود داشت چه کسی پیروز می شد؟

- سوال بسیار سختی است. اما فکر می کنم بازیکن نسل ما برنده می شد، اما من کاسپاروف ۱۹۸۹ را به فیشر ۱۹۷۲ ترجیح می دهم!

    
نوشته شده توسط غلامرضا خواجویی
  www.Shatranjian.blogfa.com   
Gholamrezakhajoee@yahoo.com

منبع: chessbase

مشاهده در سایت معتبر اچمز

                                                              نقل از سایت شطرنجیان
 

نظرات

نام

ایمیل   (نمایش داده نخواهد شد)
نظر

حامیان


قهرمانان
  • قهرمانان جهانی - اسیائی و کشوری
    قهرمانان جهانی - اسیائی و کشوری

  • استاد بزرگ شاهین لرپری زنگنه
    استاد بزرگ شاهین لرپری زنگنه
    قهرمان لیگ برتر باشگاهای کشوربه همراه تیم سایپا وکسب مقام اول (میز3) در سال 1398
    کسب عنوان برترین بازیکن جوان آسیا از سوی فدراسیون شطرنج آسیا (2016)
    شرکت در مرحله نیمه نهایی مسابقات قهرمانی کشور وراه یابی به فینال مسابقات در سال 1396
    نایب قهرمانی لیگ برتر باشگاهای کشوربه همراه تیم ذوب آهن وکسب مقام اول (میز1) در سال 1395
    کسب اخرین نورم استاد بزرگی در مسابقات المپیادجهانی به همراه تیم ملی بزرگسالان
    کسب مقام سوم قهرمانی جهان در رده سنی زیر 18 سال -2016
    کسب مدال طلای تیمی قهرمانی جهان در المپیاد زیر 16 سال 2015 - مغولستان
    کسب عنوان قهرمانی اسیا در رده سنی زیر 16 سال - 2015(کره جنوبی)
    کسب مقام دوم مشترک اوپن گرجستان 2015
    کسب اولین نورم استادبزرگی در تیرماه 94 (بلغارستان)
    کسب عنوان استادی بین المللی در فروردین 94(تایلند)
    کسب عنوان سومی تیمی مسابقات المپیاد جهانی 2014 مجارستان
    قهرمان اسیا در رده سنی زیر 16 سال -2014- هند
    کسب مدال تیمی مسابقا بین المللی قونیه ترکیه 2014
    کسب مدال برنز تیمی مسابقا بین المللی قونیه ترکیه 2013
    مقام دومی قهرمانی اسیا - رده سنی زیر 14 سال - ایران 2013
    مقام دوم تيمي و كسب مدال نقره ميز 5 در المپياد جهاني زير 16 سال (تركيه - 2012)
    مقام اول تیمی مسابقات قونیه - ترکیه 2012
    قهرمان اسیا در رده سنی زیر 14 سال سريلانكا و کسب مدال تیمی زیر 14 سال
    کسب مدال نقره تیمی سریع زیر 14 سال سریلانکا 2012
    مقام چهارم (مشترک با سوم ) جهان زیر 12 سال برزیل 2011
    قهرمان اسيا زير 12 سال فیلیپین 2011
    مقام ششم جهان زیر 12 سال 2010 یونان
    مقام هفتم جهان زیر 10 سال ترکیه 2009
    قهرمان اسيا زیر 10 سال 2009 هند و همچنین طلای تیمی زیر 10 سال
    مقام اول كشور در رده سني زير 12 سال
    مقام چهارم مسابقات زیر 14 سال قهرمانی جهان 2011
    قهرمان کشوردر سال 90-1389
    کسب مدال طلای asean ویتنام 2009 و اخذ عنوان استادی فیده
    کسب مدال تیمی زیر 10 سال - ویتنام 2008

  • استاد بین المللی  نیما جوانبخت
    استاد بین المللی نیما جوانبخت
    کسب مقام سوم اسیا در رده سنی زیر 20 سال - 2015 قرقیزستان
    کسب مقام قهرمانی کشور در رده سنی زیر 20 سال - 1394
    کسب مقام دومی مسابقات سریع و چهارمی متعارف قهرمانی اسیا - رده سنی زیر 18 سال -ایران 2013
    كسب مقام دوم تيمي در مسابقات المپياد جهاني زير 16 سال (استانبول 2012)
    مقام چهارم زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام اول اسيا در مسابقات سريع و بليتس زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام دوم تيمي زير 16 سال اسيا (2012 سريلانكا)
    مقام ششم مسابقات قهرمانی جهان در رده سنی زیر 16 سال 2011
    قهرمان جشنواره سراسری کشور در سال 90
    مدال نقره زیر 16 سال اسیا فیلیپین 2011
    نفر سوم مسابقات قهرمانی کشور در رده سنی زیر 16 سال
    مدال برنز تیمی المپیاد جهانی2011 - مدال طلای انفرادی المپیاد جهانی 2011
    مدال طلای تیمی مسابقات ازاد ترکیه 2011

  • استاد فیده انوشا مهدیان
    استاد فیده انوشا مهدیان
    نائب قهرمان مسابقات برق آسا زون غرب آسیا رده زیر 20 سال 2022 - قرقیزستان
    مقام سوم مسابقات المپیاد جهانی گروه B سال 2022 - هند
    نایب قهرمان مسابقات قهرمانی بانوان کشور سال 1400 و عضویت در تیم ملی بزرگسالان کشور - کرمانشاه
    مقام سوم مسابقات جوانان آسیا رده زیر 20 سال 2021 - کسب دومین نورم استادی بین المللی - سریلانکا
    قهرمان تیمی(تیم سایپا تهران)مسابقات لیگ برتر کشور 1398 - تهران
    مقام سوم مسابقات نوجوانان جهان رده زیر 16 سال 2019 - هند
    نایب قهرمان مسابقات قهرمانی بانوان کشور سال 1398 و عضویت در تیم ملی بزرگسالان کشور - رشت
    مقام سوم مسابقات زون 3/1 بانوان آسیا سال 2019 - کسب اولین نورم استادی بین المللی - اردن
    نائب قهرمان تیمی(تیم ذوب آهن اصفهان) لیگ برتر کشور 1397 - تهران
    قهرمان مسابقات قهرمانی بانوان کشور سال 1397 و عضویت در تیم ملی بزرگسالان کشور - گرگان
    نایب قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 16 سال 1397 - قزوین
    نایب قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 20 سال 1397 - زنجان
    مقام سوم تیمی مسابقات المپیاد جهانی شطرنج رده زیر 16 سال 2018 - هند
    قهرمان میز بانوان(تیم ذوب آهن اصفهان)مسابقات لیگ برتر کشور 1396 - رشت
    نائب قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 20 سال 1396 - گرگان
    قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 16 سال 1396 - ساری
    نائب قهرمان مسابقات قهرمانی سریع آسیا رده زیر 20 سال 1396 - شیراز
    نائب قهرمان تیمی(تیم ذوب آهن اصفهان)مسابقات لیگ برتر کشور 1395 - تهران
    نایب قهرمان مراحل اول و دوم مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 14 سال 1395 - سمنان
    نایب قهرمان مرحله اول مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 20 سال 1395 - یزد
    مقام سوم مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 14 سال 1394 - قزوین
    قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 20 سال 1394 - ماهشهر
    قهرمان مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 12 سال 1393 - ساری
    مقام سوم مسابقات قهرمانی کشور رده زیر 12 سال 1392 - قزوین

  • هستی خسروی
    هستی خسروی
    مقام دوم رده سنی زیر 10 سال1396
    کسب عنوان سومی قهرمانی جهان در رده سنی زیر 8 سال -216
    قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال دختران - 1394
    نایب قهرمان رده سنی زیر 6 سال جشنواره کشور - 1392

  • محمد صادق نادری
    محمد صادق نادری
    قهرمان مسابقات اماتوزی اسیا- اصفهان 2016
    نایب قهرمان رده سنی زیر 14 سال پسران - 1394

  • محسن ترکان
    محسن ترکان
    نایب قهرمان مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • امیرحسین بادکوبی
    امیرحسین بادکوبی
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 14 سال کشور در سال 1391
    كسب مقام اول اوپن زنده ياد دكتر نوابي (كرمان -1391)
    نایب قهرمان مسابقات زیر 20 سال کشور در سال 1391
    مقام سوم در رده سنی زیر 12 سال در سال 90-1389

  • علیرضا آقائی
    علیرضا آقائی
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 18 سال کشور در سال 1391
    مقام دوم تيمي زير 16 سال اسيا(سريلانكا2012)
    نفر دوم مسابقات قهرمانی کشور در رده سنی زیر 16 سال در سال 90-1389
    تکرار مقام دوم رده سنی زیر 16 سال کشور - سال 91-1390

  • فراز قلعه دار
    فراز قلعه دار
    نايب قهرمان اوپن زنده ياد دكتر نوابي (كرمان - 1391)
    قهرمان کشور در سال 1390 (رده سنی زیر 20سال)

  • استاد فيده پرنيان عباسي
    استاد فيده پرنيان عباسي
    کسب مقام سوم رده سنی زیر 12 سال کشور در سال 1391
    کسب مقام اول مشترک و عنوان استادي فيده مسابقات اسه ان در مسابقات اسه ان 2012
    مقام دوم قهرمانی کشور در رده زیر 10سال- سال 90-1389

  • رامیلا واگوهیان
    رامیلا واگوهیان
    مقام سوم زیر 18 سال 1396
    کسب مقام سوم بازیهای سریع مدارس اسیا در رده سنی زیر 15 سال دختران - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 20 سال دختران - 1394
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 18 سال - 1393
    مقام سوم قهرمانی کشور - رده سنی زیر 14 سال - 1392
    مقام دوم زیر 8سال کشور در سال 1388

  • اشکان ازلی
    اشکان ازلی
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 16 سال(1392) و راهیابی به مسابقات قهرمانی اسیا(2014)
  • طناز ازلی
    طناز ازلی
    مقام سوم مسابقات قهرمانی بانوان کشور سال 1397 و عضویت در تیم ملی کشور
    نائب قهرمان کشور در رده سنی زیر 18 سال 1397
    مقام دوم مسابقات آسیایی رده سنی زیر 16 سال 2017
    مقام سوم سریع قهرمانی آسیا رده سنی زیر 16 سال 2017
    قهرمان کشور دررده سنی زیر16سال دختران 1395
    نایب قهرمان رده سنی زیر 15 سال دختران مدارس اسیا و کسب عنوان wcm - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 14 سال - 1393

  • فاطمه مشهدی
    فاطمه مشهدی
    مقام اول کشور در رده سنی زیر 12 سال - 1398
    کسب مقام سوم زیر 12 سال کشور درسال 1397
    مقام سوم رده سنی زیر 10 سال 1396
    کسب عنوان دومی مسابقات سریع مدارس اسیا در رده سنی زیر 9 سال دختران - تهران 2016
    نایب قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال دختران - 1394
    قهرمان کشور در جشنواره کشوری رده سنی زیر 6 سال - تهران - 1392

  • کیارش نجفی
    کیارش نجفی
    1390- مقام سوم تیمی دانش اموزان اسیا2011
    قهرمان استات اصفهان در رده سنی زیر 16 سال - 1394

  • خشایار رجبی
    خشایار رجبی
    مقام سوم تیمی دانش اموزان اسیا - 2011
  • امید کریمی
    امید کریمی
    دارنده مدال برنز قهرمانی کشور کم بینایان و نابینایان - 1395 رامسر
  • عسل کاظم زاده
    عسل کاظم زاده
    کسب عنوان بهترین بازیکن ریتینگ دار زیر 1900 بانوان اماتوری اسیا- اصفهان 2016
    قهرمان استان در رده سنی زیر 12 سال - 1393
    راهیابی به فینال قهرمانی کشور بانوان (انتخابی تیم ملی بزرگسالان)1393
    قهرمان استان در رده سني زير 10 سال دختران -1391
    قهرمان استان در رده سنی زیر 20 سال دختران - سال 1390
    مقام هفتم رده سنی زیر 10 سال کشور - سال 91-1390
    مقام چهارم مسابقات قهرمانی کشور رده سنی زیر 8 سال 90-1389

  • ایدا عباسی
    ایدا عباسی
    نفر چهارم کشور در رده سنی زیر 10 سال 91-1390 و قهرمان استان در رده سنی زیر 10 سال دختران
    نفر چهارم کشور در رده سنی زیر 10 سال 91-1390
    قهرمان استان در رده سنی زیر 10 سال دختران

  • مسعود ایرانپور
    مسعود ایرانپور
    بهترین بازیکن با ریتینگ زیر 1800 مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • علی کدخدائی
    علی کدخدائی
    بهترین بازیکن با ریتینگ زیر 2000 مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • محمد جواد نادری
    محمد جواد نادری
    بهترین بازیکن بدون ریتینگ مسابقات اماتوری اسیا- اصفهان 2016
  • نگین ماجد
    نگین ماجد
    کسب عنوان بهترین بازیکن با ریتینگ زیر 1700 مسابقات اماتوری بانوان اسیا-اصفهان 2016
  • آرش جعفری قورتانی
    آرش جعفری قورتانی
    قهرمان کشور در رده سنی زیر 8 سال - 1398
    قهرمان زیر 6 سال پسران در سال 1395

  • آرین اعتمادی
    آرین اعتمادی
    مدال برنز زیر 14 سال کشور - 1398
    قهرمان زیر 10 سال پسران استان در سال 1395

  • مائده یوسفیان
    مائده یوسفیان
    مدال برنز زیر 10 سال کشور - 1398
  • شایان ایمن
    شایان ایمن
    قهرمان استان زیر 10 سال 1396
    نایب قهرمان استان زیر 12 سال 1397
    قهرمان استان زیر 12 سال 1398
    نایب قهرمان کشور زیر 14 سال 1399
    نایب قهرمان اسیا زیر14 سال 2021